Amerikankarvatonterrieri ja eläinallergia

 

candy-2132011

Amerikankarvatonterrieri

Eläinallergia ja AHT

Meidän perhe kuuluu tähän ryhmään ja siksi haluankin kertoa, että useimmat allergiset siedättyvät pikkuhiljaa omalle koiralle. Toki aikana, jolloin pikkupentu kasvaa ja ei ole vielä sisäsiisti, voi oireita olla. Kuitenkin vähitellen, kun pentu hidastaa kasvuaan, niin allergiset oireet vähenevät tai loppuvat kokonaan.

Allergia voi joillakin henkilöillä välillä muistuttaa olemassaolostaan erityisesti univelkojen ja tressin aikoihin. Koiran sylki, pissa ja ihon uusiutuminen ovat ehkä ne pahimmat allergiaoireiden aiheuttajat. Koiran ja sen vaatteiden pesut on hyvä suorittaa säännöllisesti, vaikka oireita ei olisikaan. Kannattaa myös opettaa koiraa hillitsemään nuolemista, sillä sylki voi olla myös allergioiden aiheuttaja.

Hyviä ennaltaehkäseviä toimia on tietenkin kodin perussiivous esim. lattioiden nihkeämoppaus. Onneksi hyvin monet eläinallergiset ovat siedättyneet omille koirilleen. Tiedän myös muutamia ikäviä tapauksia, joille tämäkään rotu ei soveltunut. Ikävä kyllä näinkin. Joten jos haaveilet koirasta ja olet allerginen, niin tämä rotu voisi jopa soveltua sinullekin. Nämä on näitä asioita, joita ei voi varmuudella tietää. On vaan otettava riski ja kokeiltava.

10062010462

Omasta (ja perheenjäsenten) eläinallergiasta huolimatta kiinnostuin näistä karvattomista koirista niin paljon, että kävin kasvattajan perus- ja jatkokurssin. Kennelnimi Claybay`s sain vuonna 2012. Elämän jatkuvuus on aina ollut mielenkiintoista ja opettavaista. Joten suunnitelmia ja haaveita on pentueiden suhteen tulevaisuudessakin.